"Paper Stories" isimli E-Twinning Projesi çalışmaları başladı

Okulumuz öğretmenlerinden Zeki AYDOSLU ve Tuğba KÜÇÜK’ün yürütücülüğünü yaptığı, dört farklı ülkenin katıldığı (Slovakya, Litvanya, Romanya,Türkiye) on üç ortaklı “Paper Stories” eTwinning projesinin çalışmalarına başlandı.

27.03.2024 45

Origami, Japonca “ori” (katlamak) ve “gami” (kâğıt) sözcüklerinin bir araya gelmesiyle meydana gelmiş olan “kâğıt katlama” sanatına verilen addır. Projeye katılan öğrencilerimizin origaminin temel prensiplerini öğrenmesi, storigami sanatını tanımaları, origami ile storigamiyi birleştirerek farklı anlatısal deneyimler kazanması, web 2.0 araçlarını kullanarak 3 boyutlu  uzamsal düşünme becerilerini geliştirmeleri, farklı kültür ve ülkelerle iletişim kurarak dil becerilerini arttırmaları hedeflenmektedir. “Paper Stories” projesinde iki farklı öğretmen yürütücülüğünde on öğrencimiz yer almaktadır.